29.11.2006

Techülabs suorastaan räjäyttää dekot pois!


Techülabsin dekompressiokokeet jatkuvat! Kuvassa yllä virolainen testipilottimme Janis Petke testaa uutta inversiopohjaista räjähtävää dekompressiota, joka tulee (niinkuin jo niin monet muutkin techülabsin tuotteet) mullistamaan sukellusmaailman.

Inversiosukellus alkaa jo pinnalla sukeltajan hengittäessä DAN10-kaasua (depleted air nitrox), jossa happipitoisuus on vain 10%! Sukeltajan tajuntatasosta riippuen uidaan tai vajotaan syvyyksiin, jossa vaihdetaan hyvälle ja ravitsevalle UDG:lle. Koska aika on rahaa, ei sammakkomiehen tarvitse DAN10:llä aloitetulla sukelluksella turhaan tuhlata aikaa tylsissä etappipysähdyksissä Deco Punisherin armoilla, vaan pintaan voi nousta niin kovaa kun takkiliivi antaa myöten.

Kuriositeettina on pintautumisissa usein havaittu sammakkomiehen polvien kohdalla suihkumoottorin kaasusuihkua muistuttavia valokaaria (kts. kuva yllä) , jotka johtuvat sammakkomiehen polvien ja ilmakehän välisestä kitkasta. Kuivapuvun on siis syytä olla myös tulenkestävä.

Pintasupportin tehtäväksi jää pintautumisen tuomarointi, jossa suositaan kaunoluistelussakin hyväksi havaittua pistetaulukkoa. Jos pintautuminen päättyy flippiin, lutziin, tulppiin, rittiin, salchowiin tai axeliin, pitäisi pistesaldon nousta yli 90:n.

Ei kommentteja: