30.11.2006

Salaisuus on proteiineissa

Sukeltava toimittajamme Ydin raportoi:


-------------------------------------------

Isoisää lainatakseni "kun kikkeli tipahtaa lahkeeseen, sitä on turha piilotella". Ydin vierailin Tech-Diving 2006 seminaarissa. Seminaarissa esiteltiin epäsuorasti se suuri salaisuus, joka on mahdollistanut Techulabsin vallankumoukselliset dekompressioteoriat.

Ydin on ymmärtänyt kaiken perustuvat niin sanottuihin Heat Shock-proteiineihin (HSP). Kun elimistö altistetaan erillaisille stressitekijöille, lisääntyy elimistön heat shock proteiinien lukumäärä. Näitä stressitekijöitä on esim. lämpö, solumyrkyt ja hypoxia. Eri stressitekijöille voidaan määritellä Heat Shock Factor (HSF), mitä suurempi HSF, sitä paremmin HSP:t edistävät dekompressiota.

Esimerkkejä HSF-HSP käytöstä dekompression edistämiseen:

hypoxia (happivaje), HSF 6.4


Inversiodekompressio aktivoi Heat Shock proteiineja DAN10-kaasun avulla. 10%-happipitoisuuden on havaittu olevan riittävä hypoxia aiheuttamiseen, aiheuttamatta pysyviä vaurioita Techüsukeltajalle. Normaalin diibadaapa-sukeltaja ei kannata tätä käyttää.

Solumyrkyt, HSF 7.1

Nestedekompressiossa nautitaan etanolia, joka on ihmisen pitkään ja hyvin tuntema solumyrkky. Etanolin on havaittu soveltuvan muita solumyrkkyjä paremmin HSP tuotannon aktivointiin. Muiden solumyrkkyjen (esim arsenikki) HSF on niin pieni, että tarpeelliset annosmäärät johtavat kuolemaan.

Pelko, HSF 1.3...8.2


Noppa-dekossa hyödynnetään tilastotiedettä ja pelon aktivoimia Heat Shock proteiineja. Valitettavasti noppadekojen HSF on voimakkaasti yksilöstä riippuvainen. Tilastotiedettä ymmärtävät eivät pelkää, koska tietävät noppien tuottavan järkevä profiilin. Tyhmät sukeltajat pelkäävät tuntematonta, ja täten heidän HSF-kerroin on korkein ja he dekoilevan fiksumpia ihmisiä paremmin. Kannattaa olla tyhmä.

Lämpöshokki, HSF 10


Lämpöshokki omaa korkeimman HSF:n, mutta valitettavasti elimistö pitää lämmittää 42-asteen lämpötilaan 15 minuutin ajaksi, jotta HSP tuotanto on merkittävää. Ydin on havainnut 42-asteen keholämpötilan olevan erittäin epämiellyttävää, joten hän noudattaa Janis Petkeltä saatua vihjettä solumyrkkyjen ja lämpöshokkihoidon yhdistämisestä. Ydin sammuu sukeltamista edeltävänä päivänä saunaan. Techülabsin eläinkokeissa altistettiin 12-rottaa voimakkaalle dekompressiolle ilman lämpökäsittelyä. Kaikki kuoli. Sama toistettiin 12-lämpökäsitellyllä rotalla, 50% selvisi hengissä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ytimelle kiitos! Sain siltä valon ja nyt kuljen sitä kohti. Eläköön kaikki!

Anonyymi kirjoitti...

Hyödyllisen kuuloista tietoa, kuten aina tällä saitilla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin, pimeä, kostea, uuh..