8.3.2007

Muinainen taulukkolöytö Porkkalassa!




Techülabs:n muinaissukellusmenetelmien erikoistuntija Jori "kuppari" Kakinen tutkimusryhmineen on tehnyt uuden häkellyttävän löydön Porkkalan keittokatoksen edustalta. Kahden ansioituneen UDG-sukeltajan pöllytettyä räpylöillään hieman pohjamutaa, aikanaan kuivalla maalla sijainneesta kalliosta paljastui muinaisia merkintöjä, jotka asiantuntijajoukko tunnisti oitis altistustaulukoiden alkumuodoiksi. Löytö vahvisti oikeaksi teorian, jonka mukaan uudemmat sukellusmenetelmät ovat hyvin vaarallisia. Vahvana perusteluna voidaan pitää sitä, että näitä useita tuhansia vuosia sitten sukeltaneita pioneereja ei vedestä löytynyt, joten he ovatkin pintautuneet turvallisesti nimenomaan näiden riimujen ansiosta.
Asiantuntijaryhmä jatkaa kohteen tutkimista ja toivoo löytävänsä vielä lisää todisteita siitä, miten taitavia ja tietäviä esihistorialliset alkuihmiset olivat. Ällistyttävää on, että jo myöhäisneoliittiselta kivikaudelta peräisin olevat tiedot ja tekniikat ovat sukelluksessa edelleen peräti parahultaisia.

-"No, pientähän tämä on" - Kakinen hymähtää vaatimattomasti palkitsemistilaisuudessa.


Tässä osa kalliosta rekonstruktoidusta riimulöydöstä. Sen tarkoituksesta ei ole pienintäkään epäselvyyttä: kyseessä on muinainen rechüaikalaisen laatima taulukko. (kuva: Aulis Alavetelä)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Miltä raiteelta juna lähtee? Vai menikö se jo? Täh? Tuut tuut...