18.12.2006

Happi mädättää hampaat!!!

Lääketieteellinen avustajamme, tri Ilsa-Dieter Von Strûdel-Dentalfloss MD, PHD, DOA on saattanut toimituksen tietoon hälyttävän tosiseikan: jokaisen tosi-techuilijan paras ystävä happi on vaarallista hampaille!!! Lussuttaessasi typenhäätäjää pikku regulaattoristasi altistat siis purimesi pahimman lajin korroosiolle.

Tästäpä syystä suosittelemme huomioimaan sukellussuunnitelmissa CNS:n ja OTU:n lisäksi DTU- eli Dental Toxicity Unit -kertymät. Pitkissä dekoissa hampaiden huuhtelu 30 minuutin välein on välttämättömyys, yli 60 minuutin dekompressio vaatii lisäksi hampaiden harjauksen. Ienhygieniaakaan ei ole syytä unhoittaa, 1/16 tuuman luolanuoraa voi mainiosti käyttää hammaslankana!

Ohessa muutama varoittava esimerkki dentaali-dekompressio-destruktiosta:



PADI Tight Night Cave Instruktor Trainer Sonny B. sekä Divemaster III dan musta painovyö Larissa M.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta Ei siis hätää kunhan muistaa pestä hampaat happirasvalla niin ei tule ongelmia

Toimii ainakin tekareiren kanssa

Anonyymi kirjoitti...

Tuota noin. Miten noiden hammasharjojen kiinnityksen kanssa onkaan. Pitääkö jokaisella olla kaksi, vai riittääkö että ryhmällä on yksi varaharja?

Entä hammasharjojen säilytys? Voiko primäärinen olla kaulalla vara-annostajan kanssa roikkumassa? Siitä se olisi ainakin nopeasti käyttöönotettavissa.

Entä sähköhammasharjan akkukotelo? Tuleeko se kiinnittää tuplien väliin vai voiko sen laittaa roikkumaan pyykkinarulla haararemmistä?

Nim.merk. Karies

Anonyymi kirjoitti...

Itse laittasin hammasharjan bolt-snapilla ja bungee nauhalla hihnastoon. Varaharja menee mainiosti vaikka reisitaskussa.

Takkiliivin taskuun harjat menevät kanssa mainiosti.

Anonyymi kirjoitti...

toi ei oo totta älä usko!!!!!!
joson hampaat kunossa ei tarvi pestä edes tiedän mulla on kunnossa enkä pese!!!!

ei kannattais kirjottaa jos ei oikeesti tiedä miten se on.........

Anonyymi kirjoitti...

muute luin nää sivut kokonaa musta tuntuu että tää on kokonaan huijausta miltä teistä näyttää??????????????

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa ottaa ne hammasharjat sitten pois paketista ennen sukellusta! Mulla tippu primary toothbrushi ja secondary oli taskus varalla, mutta en sitten kiireessä ollut ottanu sitä pois. Eihän sitä pakettia sitten saanu loitsikan hanskoilla auki, mutta onneksi kaveri pelasti. Onneksi oltiin harjoiteltu tootbrushin jakoa jo ennemmin, niin onnistui se sitten tosi tilanteessa! Meinas olla lähtö lähellä!

Anonyymi kirjoitti...

Näppärä Techü tekee hammasharjankin itse. Valmiit harjathan ovat tolkuttoman hintaisia ja sopivista kepeistä ja pätkimällä vanhasta ongesta tms. siiman paloja keppiin säästää pitkän pennin..

Anonyymi kirjoitti...

Täältähän löytää hienoja tutkimuksia. Miten muuten Jordanissa jäätymissuoja toimii? Kumpi on jäätymisalttiimpi, vanhasta wessanharjasta tehty DIY, vai upouusi Jordanin aerodynaaminen (hydrodynaaminen?) malli?

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen rakentamassa sähköistä hammasharjaa. Ajattelin ratkaista tuon jäätymisongelman sitten, että pidän harjan päällä koko sukelluksen ajan. Näin syntyy koko ajan pientä virtausta joka pitää jään poissa. Yhdellä 7,2 amppeerituntinen akku kestää tässä käytössä hyvinkin viikonlopun.

Haluaisiko kukaan tulla kimppaan mukaan jos tilaan Jordanilta sitä hammasharjasiimaa suuremmat määrät. Näin kustannuksetkin pysyisivät hanskassa. Tietysti kalastussiimakin voisi toimia, mutta Jordanilta saisi sitä siimaa jo valmiiksi pätkittynä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko olemassa mitään plänneriä, joka laskee myös DTU-kertymät?

Anonyymi kirjoitti...

sanoin kyl et en truu tänne enää muta pakkohan kysyä et mihihn te oikeesti käytäte noit hammasharjoi???????? ei tarvi pestä jos on hyvät hampaat voin laittaa kyl kuvanki jos epäilyksiä on

Anonyymi kirjoitti...

Kylä täälä on niin hiton paljo totta mitä te kirjotatte. Mistä te tietätte kaiken tään..?

Musta näytää, etä emmää uskalla mitää hanmasharoja käyttää, joseioo kurssia alla.

Ehkä sitä rasvaa...

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oot kyllä väärillä jäljillä. Oikea techü ei kursseja kaipaa. Asiat voi lueskellla netistäkin.