21.5.2007

Toimittajamme raportti Techümessuilta

Techülabsin tutkiva toimittaja Syvä Pimeä ydin vieraili Amerikan ihmemaan johtavilla sukellusmessuilla Talahassee International Techü Summitissa. Tai olisi vieraillut ellei häntä olisi tylysti käännytetty ovelta. Puhuivat jotakin porttikiellosta ja edellisvuosien raportoinnin asiattomuuksista. No, porttikielto ei ennekään ole estänyt määrätietoista tutkivaa toimittajaamme, joten tässä messujen päällimmäiset kuulumiset kerättyinä kavereiden kertomuksista ja netistä.

Ensimmäinen päivä tapahtumasta oli kuulemma varattu oikeutetusti Talahasseen omien poikien, maineikkaan Woodstock Koolaid Pond Projectin, toiminnan esittelyyn. Erityisesti illalla baarissa kerrattiin projektin käyttämää degompressiomenetelmää. Kukaan ei ollut oikein varma miten se oikein meni, mutta idea kuitenkin on, että degoja tehdään vain jos siltä tuntuu ja huvittaa. Projektin pääjehu George oli kuulemma kertonut että "kyllä sen vaan tuntee kun kaveri vetää käyrällä". Toinen degompressioluennoilla veriä kuohuttanut (sic) aihe olikin sitten Techülabsin oman Janis Petkeleen luento lentokieltoaikojen lyhentämisestä. Lyhyesti referoituna Janiksen mukaan riittävä lisäaineiden nauttiminen ennen sukellusta mahdollistaa lentämisen heti sukelluksen jälkeen.

Toisena päivänä keskityttiinkin sitten uusiin trendeihin varusteissa. Messujen kuumin uutuus oli erityisesti UDG:lle suunniteltu sukellusvarustekokonaisuus. Muista laitteista tämän käänteentekevän uutuuden erottaa mm. se, että pullokierteeksi on valittu 27.3x1.28mm. Näin vältytään siltä ettei epähuomiossa saada aikaan muiden laitteiden kanssa yhteensopivaa laitekonfiguraatiota. Lisäksi näytillä oli kuulemma mm. useita halpoja kopioita Techülabsin innovoimasta suljetun kierron snorkkelista. Aidosta ja alkuperäisestä nämä suorastaan hengenvaaralliset jäljitelmät tunnistaa kertomusten mukaan siitä että ne on valmistetty muovista. Näihin kopiovehkeisiin on kylläkin saatavissa useitakin erilaisia lisävarusteita sekä värisävyihin sovitettuja asusteita. Asusteet tuntuvat nyt muutenkin olevan techüpiireissä pop. Näistä myöhemmin lisää erillisessä artikkelissa.

Vaikka tämän vuoden messut menivätkin toimittajaltamme niin sanotusti sivu suun, saatiin tärkeimmät trendit poimittua näinkin. Ensi vuonna Techülabs tuleekin seuraamaan messuja pelkästään netin välityksellä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Odottelen edelleenkin sitä kuivapuvun rintataskun julkaisua?

Missä viipyy?